Indukce – ano či ne?

Z více jak 17leté zkušenosti říkám ano!

Na indukční varné desce uvaříte rychleji než ve srovnání s jinými způsoby vaření, pokud používáte správné nádobí. Tím se rozumí nádobí, jehož dno je magnetické, tedy reaguje s magnetem. Jedná se o nádobí smaltované, ocelolitinové a také speciální nádobí pro indukční desky. Naopak na indukční varné desce nelze vařit v nádobí skleněném, hliníkovém nebo titanovém. Je zarážející, že významní výrobci nádobí se výrobou speciálního nádobí pro používání na indukčních deskách začali zabývat teprve před několika lety.

Co je speciální nádobí?

Jedná se o nádobí s vrstvenou strukturou dna. Jeho středovou část tvoří magneticky vodivá ocelová planžeta, která zajišťuje přenos energie z varné desky do připravovaného pokrmu.

Za sedmnáct let zkušeností montáže žádný z našich zákazníků neprojevil nespokojenost s námi nainstalovanou indukční varnou deskou, což jistě svědčí o jejich spokojenosti s tímto způsobem vaření. Rád Vám osobně toto vaření předvedu a i vy poznáte opravdu velkého pomocníka při vaření. Věřím, že žádný z nových uživatelů indukce nebude volby litovat a ocení přínos tohoto moderního a ekonomického způsobu vaření.

Jaký je rozdíl v indukčních deskách kromě ceny?

Na začátek odpovědi bych chtěl říct, že z dohledané historie byla moje první prodaná indukční deska Fagor 3IFT-4I nerez 9.2.2000, kdy jsem se přesvědčil, že tohle je cesta moderního vaření, jelikož jsem si ji mohl vyzkoušet. V této době byla indukce neznámá a na druhé straně velice kvalitní, ale také drahá a nedostupná pro všechny, kdy její základní cena byla cca 33.000,-Kč

Rozdíl v indukčních deskách je elektronická vybavenost a kvalita induktorů na co Vás různí prodejci neupozorní jelikož jí potřebují tzv. ,,prodat”

Většina prodejců a uživatelů neví jaký je rozdíl mezi indukční deskou  ,,pulsní“  nebo ,,lineární“, což je zásadní rozdíl v účinnosti a úspoře elektrické energii a společně s tímto jsou hrnce a pánve rádoby se tváří jako hezké a designové ale bohužel za méně účelné a úsporné. 

Co mně zaráží je, že smaltovaný hrnec z roku 1980 za 80 Kč, kdy v dnešní době by stál cca za 250Kč viz dotaz ,,indukce ano či ne” dá do varu půl litru vody za 1 minut, naopak některé značkové hrnce za cenu cca 1.200,- za deset minut. Proč tedy by jste měli vařit na dražším nádobí a za větší náklady?

Více Vám rád tyto rozdíly předvedu v našem studiu, kde máme v provozu z těchto důvodů všechny indukční desky i tyto hrnce.

Zanechte nám komentář

Další rady a tipy

Vestavný vysavač

Jednoduché ovládání K aktivaci vysavače se jednoduše dotkněte smetákem nebo nohou klapky přístroje.Senzor rozpozná tlak a zapne chod motoru.Nyní můžete

Číst dále »