Vakuování potravin

Staro-novinka v uskladnění potravin je technika vakuování.

Ta výrazně prodloužuje jejích trvanlivost.

Každý z nás ukládá různé uzeniny a sýry v papírových obalech, které zakoupili v obchodech a pokud si chcete něco v lednici vybrat, tak musíte vše rozbalit aby jste viděli co v obalu je. Tento problém jsem vyřešil zakoupením Vakuovací baličky suchých, vlhkých a tekutých potravin (polévky, omáčky).
Po zakoupení potraviny hned zabalím a napíšu den uskladnění, pokud se jedná o delší uskladnění. Vakuované potraviny zůstanou stejně chutné i po více jak týdnu (dle druhu potravin).

Některé příklady:

Další možností, kdy použít vakuovačku je domácí zrání hovězího masa. 

Než maso uzavřete do obalu (miska, sáček nebo smrštitelná fólie), můžete do něj vetřít směs čerstvě namletého pepře, soli, oleje a třeba i rozmarýnu a česneku.  Obsahují antioxidanty, takže zabraňují rozvoji bakterií. Maso se tak rychle nezkazí, jen přirozeně stárne. Doma v lednici tak můžete nechat hovězí ležet klidně dva týdny při teplotách do 4 °C, ale i týden při mírně vyšší teplotě.

A pak si můžete provést test: dobře rozleželé hovězí totiž charakteristicky voní a ztmavne.

Rádi uvádíme i celý článek z něhož jsme čerpali.

Zdroj: https://hobby.idnes.cz/hovezi-steak

Zanechte nám komentář

Další novinky

Dřevařský magazín

Nejen kvalita výrobku, ale i kompletní servis určuje míru spokojenosti zákazníka.Navštívil nás redaktor odborného časopisu. Rozhovor vyšel na stránkách Dřevařského magazínu 

Číst dále »